16:27 პიცა ქათმითა და მაიონეზით. | |
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 200 გრ. ფქვილი, მომზადების წესი: მოამზადეთ ცომი* და გააბრტყელეთ მრგვლად. დაჭერით ხახვი და სტაფილო, მოდაღეთ კარაქში და დადეთ ცომზე. ქათამს მოაშორეთ ძვლები, დაჭერით წვრილად და დაალაგეთ პიცაზე, ზემოდან დააწყვეთ პომიდორის და წიწაკის ნაჭრები. აურიეთ დაჭრილი ნიორი მაიონეზს და წაუსვით პიცას, ზემოდან მოაყარეთ დახეხილი ყველი. გამოაცხვეთ გახურებულ ჰაერღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. მზა პიცა გააფორმეთ მწვანილით. * ცომი საფუარით: მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 1 კგ. მზა ცომის მომზადების წესი: როცა საფუარის მოცულობა გაიზრდება 2-ჯერ დაუმატეთ დარჩენილი სითხე, მარილი, შაქარი, კვერცხი, ყველაფერი ამოურიეთ, შეაზილეთ ფქვილი და დარბილებული ცხიმი. ცომს გადააფარეთ ტილო და თბილ ადგილზე დადეთ ამოსასვლელად 2-3 საათით. ცომის მომზადება მეორე ხერხით: იმისათვის რომ ცომი უფრო ფუმფულა გამოვიდეს, გადაზილეთ და დადგით ხელახლა ამოსასვლელად. პირველად საათი-საათნახევრის შემდეგ, მეორედ – კიდევ 2 საათის შემდეგ. ცომი შეგიძლიათ გადაზილოთ 2-3-ჯერ. ასეთი ცომი ფუმფულაა, ხელებს და თასს არ ეწებება. | |
|