კვირა, 15.06.2025, 18:36
მოგესალმები, greshnik | RSS
საიტის მენიუ
მინი-ჩეთი
200
სტატისტიკა
შესვლის ფორმა
მთავარი » გასართობი

Этих людей должен знать каждый уважающий себя гурман. 10 величайших поваров всех времен, превративших обыденный процесс приготовления еды в настоящее искусство.

Без них история кухни была бы куда более скудной, а мы – менее избалованными.

... კითხვის გაგრძელება »
Category: გასართობი | Views: 1059 | Added by: NaTia | Date: 18.02.2011

Для спортсмена нет большей награды, чем взять «золото» на Олимпиаде, для ученого или писателя – получить Нобелевскую премию, для музыканта – заслужить «Грэмми», для актера или режиссера – выйти на сцену за честно заслуженным «Оскаром».

У кулинаров и рестораторов тоже есть свой «Оскар» – это звезды Мишлен.

Получить даже одну звезду – великая честь. Что уж тут говорить о трех звездах! Ресторанные критики Мишлен – настоящие секретные агенты. Популярные заведения они посещают тайком и оценивают их по особой шкале. Сюда включены не только качество кухни, но и уровень обслуживания, обстановка, атмосфера и комфорт ресторана.

... კითხვის გაგრძელება »

Category: გასართობი | Views: 1278 | Added by: NaTia | Date: 18.02.2011

Римский патриций Лукулл был знаменитым полководцем, успешным политиком, щедрым меценатом и организатором первой публичной библиотеки в мире. Но в историю он вошел как гурман и обжора, просадивший на грандиозные обеды многомиллионное состояние.

Как ему это удалось? Элементарно! Он выписывал к столу устриц из Южной Италии, живых мурен с берегов Сардинии, испанских зайцев, египетские финики, греческих журавлей, африканских цесарок, потчевал гостей мозгами страусов и соловьиными язычками. И с тех пор лакомки-миллионеры стремятся снискать лукулловы лавры, золотя мороженое и отпаивая коров коллекционным вином.

... კითხვის გაგრძელება »

Category: გასართობი | Views: 1078 | Added by: NaTia | Date: 18.02.2011

ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ და გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ხახვთან და ოხრახუშთან ერთად. დავამატოთ პილპილი, მარილი, კვერცხი და ცოტა დაფქული კოწახური, კარგად გადავურიოთ.

 

ცეცხლზე გახურებულ შამფურებზე წამოვაგოთ წინასწარ გამზადებული გატარებული ხორცი, მოვათავსოთ მაყალზე და შევწვათ უალო ნაკვერჩხლებზე სრულ მზადყოფნამდე.

 

შეწვის დროს შამფურები მუდმივად ვატრიალოთ. ქაბაბი შეიძლება შეიწვას ცხიმიან ტაფაზეც. მზა ქაბაბს გამოვაცალოთ შამფური, დავდოთ თხელ ლავაშზე, მოვაყაროთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში, დაფქული კოწახური და ლავაში გადავახვიოთ.

 შეიძლება ქაბაბი გადავიტანოთ თეფშზე, მოვაყაროთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში და დაფქული კოწახური, მაგიდასთან მივიტანოთ ლავაშით ან უიმისოდ.

... კითხვის გაგრძელება »

Category: გასართობი | Views: 1057 | Added by: NaTia | Date: 13.02.2011

შემადგენლობა

სალათის ფოთლები  - 300 გრ
პური  - ნახევარი (სასურველია ერთი დღის პური )
ნიორი  - 1 კბილი
ზეითუნის ზეთი  - 50 მლ
ლიმნის წვენი  - 1 ცალი ლიმონისგან
კვერცხი  - 1 ცალი
ყველი "პარმეზანი"  - 2 ს/კ
მარილი  - გემოვნებით
შავი წიწაკა  - გემოვნებით

გავრეცხოთ სალათის ფოთლები, გავაშროთ და შევინახოთ მაცივარში.
ორცხობილა ჯობია გაკეთდეს გამხმარი პურისგან. ამისათვის ვჭრით პურს პატარა კუბიკებად და ვაშრობთ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. ამ დროის განმავლობაში ორჯერ გადავატრიალოთ. ნიორი დავნაყოთ, მოვათავსოთ ზეთში და დავტოვოთ 15 წუთით. ტაფაზე დავასხათ 1 სუფრის კოვზი ზეთი, დავაყაროთ ნიორი და შევწვათ რამოდენიმე წუთის განმავლობაში, აქვე შევწვათ ორცხობილაც, სულ რაღაც 2 წუთის განმავლობაში. კვერცხი მოვხარშოთ და დავჭრათ ნაჭრებად.

ზემოდან მოვათავოსოთ სალათის ფოთლები, დავასხათ ზეითუნის ზეთი, დავამატოთ მარილი, წიწაკა, ლიმნის წვენი, დავაყაროთ გახეხილი ყველი და კვერცხი და კარგად ავურიოთ.

Category: გასართობი | Views: 1087 | Added by: NaTia | Date: 13.02.2011

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 52 53 »
ძებნა
კალენდარი
«  ივნისი 2025  »
ორ სამ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
საიტის მეგობრები