მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
1 კგ. შაქარი, 1,5 ჭიქა წყალი, 25 გრ. ჟელატინი, 1 ჩ.კ. ლიმონმჟავა, 0,5 ჩ.კ. სოდა, ხილის ესენცია.
მომზადების წესი:
1 ჭიქა წყალი და შაქარი ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში, 15 წუთით დაალბეთ ჟელატინი. დაუმატეთ დარჩენილი წყალი, შეურიეთ ვანილს და თქვიფეთ მანამ, ვიდრე ქაფი არ წარმოიქმნება.
დაუმატეთ ლიმონმჟავა ან რომელიმე სახის ხილის ესენციის რამდენიმე წვეთი და განაგრძეთ თქვეფა.
ჩაასხით საკონდიტრო ტომსიკაში და დავსით სხვადასხვა ფორმის ზეფირი, აცადეთ გაშრობა და მიირთვით ჩაისთან ან ყავასთან ერთად.
თუ გსურთ ზეფირს მოასხათ გამდნარი შოკოლადი, დაალაგეთ პერგამენტის ქაღალდზე და აცალეთ გაშრობა.